30 Ağustos 2010 Pazartesi

Salon'a Buyrun

Salon takipçileri, Eylül ve Ekim ayları boyunca indie ve elektronik müziğe de doyacaklar. 8 Ekim Cuma akşamı saat 22.30’da sahne alacak olan Lali Puna ve 9 Ekim Cumartesi gecesi saat 22.30’da sahne alacak olan The Notwist, seneler süren aradan sonra İstanbullu sevenleriyle Salon’da buluşacak. 15 Ekim Cuma gecesi saat 22.30’da Fransız elektronik müzik sahnesinin en heyecan verici topluluklarından Ez3kiel, 21 Ekim Perşembe gecesi saat 22.00’de ise son albümü yayımlandığından bu yana İstanbul’daki ilk konserini verecek olan Brazzaville, Salon’un konuğu olacak.

Salon’la birlikte geri dönen Phonem by Miller konser serisinin yeni sezondaki ilk konuğu, alternatif müzik tutkunlarının uzun süredir merakla bekledikleri Liars… Son albümleri Sisterworld’le, Pitchfork’un en iyi yeni albümler listesine giren New York’lu ekip, 23 Ekim Cumartesi akşamı saat 22.30’da Salon’da sahne alacak.

26 Ağustos 2010 Perşembe

U2 360° İstanbul Konseri Öncesi 3 Boyutlu Vertigo Turnesi


Rock dünyasının efsanevi grubu “U2”, Coca- Cola & Mars Entertainmet Group işbirliğiyle U2 hayranlarına 85 dakikalık inanılmaz bir konser filmi deneyimi sunuyor!

Dünyanın en ünlü grubu tarafından 2006 yılında “Vertigo” konser turu kapsamında Güney Amerika’da, Meksiko City, Sao Paulo, Santiago, ve Buenos Aires’de gerçekleşen 7 stadyum konserinde, dijital 3 boyutlu kameralar ile çekilen görüntülerinden oluşan film sizi stadyum konserlerinin heyecan veren enerjisinin içine çekiyor. Üstün dijital 3 Boyutlu görüntü teknolojisi ve multi-kanal dijital surround ses sistemi ile birleştiğinde olağanüstü gerçeklik duygusu ile kendinizi U2 konserinin ortasında hissediyorsunuz.

Bu 3 Boyutlu deneyimi klasik bir konser filmi ile karşılaştırmak imkansız. Bir an kendinizi gurup ile birlikte sahnede buluyor sonra ise stadyumun arkasında hissediyorsunuz. Aslında bunu en iyi şekilde tanımlamak istersek şöyle diyebiliriz; “Kendinizi bir kuşun kanatlarında konser stadının etrafında uçuyormuş gibi hissediyorsunuz”. U2 3D tüm aşamalarında; çekim, kurgu ve gösterim; 3D teknolojisi kullanılan ilk film olma özelliğini de taşıyor. Bu filmin çekimi için dünyadaki tüm 3D kameraları aynı anda kullanılmış. Sahne arkası röportajlar ve kamera arkası fotoğraflar gibi geleneksel “konser filmi” öğelerinden akıllıca kaçınan U2 3D tam aksine tüm dikkatleri konser üzerinde toplamaktadır.

Kendinden geçmiş kalabalığın görüntüleri bir yana, film sizi bir konserde nerede olmak isterseniz orada hissettirecek: müzisyenlere mümkün olduğunca yakın yerde. Gerçekten de o kadar yakınında olacaksınız ki, kamera ilk kez Bono’nun üzerine çevrildiğinde, mega-starla burun buruna geliyorsunuz. Kameralar o kadar yakın çekim yapıyor ki, The Edge’den damlayan bir ter damlacığını dahi açığa çıkarıyor.

U2 3D’yi izlerken sahnede U2 ile birlikte söyleyeceğiniz şarkılar arasında ; “Pride (In the Name of Love),” “New Year’s Day,” “Sunday Bloody Sunday,” “Miss Sarajevo,” “Where the Streets Have No Name,” “With or Without You,” “Bullet the Blue Sky” , “One”’ , “Beautiful Day,” “Love and Peace or Else,” “Vertigo,” “Sometimes You Can’t Make It On Your Own” ve “Yahweh” bulunuyor.

U2 3D, U2’nin 15 yıldan uzun süredir görsel yönetmenliğini yapan Catherine Owens ve “One” videosunun yönetmeni olan Mark Pellington tarafından yönetilmiştir. Prodüksiyonda, tek bir projede bugüne kadar kullanılmış en çok 3D kamera kullanılmış ve bu sayede çok farklı açıdan çok sayıda kare 100 saatin üzerinde bir sürede çekilmiştir. U2 3D’nin Dijital 3 Boyutlu prodüksiyonunu, 3ality Digital’den yapımcılar Sandy Climan, Michael Peyser ve David Modell ve sunumunu 3ality Digital’den Jon Shapiro, Peter Shapiro, John Modell ve Steve Schklair, Owens ile birlikte yarattı..

U2 3D REAL D 3D gösterimlerinin yapılacağı salonlar:
Cinebonus Kanyon, Levent Istanbul / 0212 353 08 53
Cinebonus Nautilus, Kadıköy Istanbul/ 0216 339 85 85
Cinebonus Atakoy, Atakoy Istanbul/ 0212 661 84 84

20 Ağustos 2010 Cuma

U2 İstanbul Konseri İçin Geri Sayım Başladı

Blackberry sponsorluğunda, Live Nation tarafından düzenlenen U2 360° Avrupa Turnesi’nin İstanbul ayağı, Pozitif ve İKSV işbirliğiyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkılarıyla, 6 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek. Saat 21.00’de başlayacak U2 konserinden önce, saat 19.30’da İngiltere’nin en önemli alternatif rock gruplarından Snow Patrol sahne alacak. Stadın çevresinde yer alan aktivite alanına giriş için kapılar 13.00’de açılacak. Stat kapılarının açılış saati ise 17.30. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’na gidiş gelişlerde kolaylık sağlamak için ulaşım alternatifleri belli oldu.

Erken gelen ilk 2500 kişi konseri en önden izleyecek

Atatürk Olimpiyat Stadı’na erken gelmek hem ulaşımı kolaylaştırırken hem de 100 TL üzerinden satışa sunulan saha içi bilete sahip olan müzikseverlere konseri en önden izleme şansını verecek. Alana gelen saha içi bilete sahip ilk 2500 müziksever “inner circle(iç daire)” ismi verilen özel bölüme girerek efsanevi grup U2’yu en önden izleme şansını bulacak.

Erken gelin, toplu taşıma kullanın

2010 yılının en büyük etkinliği olacak “U2 360° Tour” İstanbul konseri şimdiye kadar Türkiye’de gerçekleştirilmiş en büyük ve en kalabalık stad konseri olacak. Konsere geliş gidişlerin rahat bir şekilde gerçekleşmesi için Pozitif ve IKSV, Atatürk Olimpiyat Stadı’na ulaşım için alternatifli rotalar ve farklı merkezlerden üzerinden U2 konserine özel seferler organize etti. Toplu taşıma ve özel seferler sayesinde Atatürk Olimpiyat Stadı’na kolayca ulaşılabilecek. Konser sonrası dönüşte yine aynı hatlar üzerinden konulacak ek seferlerle İstanbul’un çeşitli merkezlerine sorunsuz ulaşım imkanı olacak.

Stada Yakın Özel Sefer Noktaları

  • Tren: Halkalı tren istasyonu
  • Metrobüs: Avcılar-Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattı (34) Yenibosna durağı
  • Hafif Metro: Aksaray-Havalimanı hafif metro hattı (M1) hattı Yenibosna durağı
  • Otobüs: İ.E.T.T Yenibosna durağı
Sirkeci-Halkalı banliyö treni hattı ile

T.C.D.D. Sirkeci-Halkalı yönündeki banliyö treni ile son durak olan Halkalı istasyonunda inilerek buradan Olimpiyat Stadı’na kalkacak olan U2 konserine özel otobüslerle konser alanına ulaşılabilecek.

Metrobüs ile

Avcılar-Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattı ile Yenibosna durağında inilerek buradan Olimpiyat Stadı’na kalkacak olan U2 konserine özel otobüslerle konser alanına ulaşılabilecek.

Aksaray-Havalimanı hafif metro hattı ile

Aksaray-Havalimanı hafif metro hattı ile Yenibosna durağında inilerek buradan Olimpiyat Stadı’na kalkacak olan U2 konserine özel otobüslerle konser alanına ulaşılabilecek.

Özel araç ile ulaşım

Stad çevresindeki metro inşaatı nedeniyle stadın Doğu – Kuzey bağlantı yolları kullanılamamaktadır. Stada gelmek için 0-3 Karayolu’nun (TEM) Mahmutbey Gişeleri’ne gelmeden Atatürk Olimpiyat Stadyumu Batı – Güney tabelalarını takip ederek TEM Kuzey Yan Yol’a girmek gerekmektedir. Bu yola giren araçlar tabelalar ve yönlendirme ekipleri aracılığı ile stadın ilgili otoparklarına yönlendirilecektir.

U2 360° İstanbul Konserinin bilet fiyatları 50 TL’den Başlıyor!

Live Nation tarafından, Pozitif ve İKSV işbirliğiyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkılarıyla, NTV ve Hürriyet gazetesi medya sponsorluğunda, 6 Eylül Pazartesi akşamı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirilecek U2 360° İstanbul konserinin biletleri:

  • BİLETİX satış noktaları,
  • BİLETİX çağrı merkezi (0216 556 98 00),
  • www.biletix.com,
  • Babylon Gişe ve
  • Garanti Paramatik’lerden
Alınabilecek. Stadın her bölgesinden sahnenin rahatça izlenebileceği konserin bilet fiyatları 50 TL’den başlıyor.

Daha detaylı bilgi için www.u2istanbulda.com, www.biletix.com sitelerini takip ediniz.

7. Kategori 6. Kategori Saha İçi 5. Kategori 4. Kategori 3. Kategori 2. Kategori 1. Kategori
50 TL 75 TL 100 TL 125 TL 175 TL 225 TL 300 TL 375 TL

17 Ağustos 2010 Salı

Kings Of Leon - Come Around Sundown'a Son İki Ay

Günümüzün en başarılı rock gruplarından Kings of Leon’un beşinci stüdyo
albümü “Come Around Sundown” Ekim ayında Sony Music etiketiyle müzik severlerle
buluşuyor! Grubun daha önce de birlikte çalıştığı müzisyenler Angelo Petraglia
ve Jacquire King prodüktörlüğündeki albüm, New York’ta Avatar Stüdyoları’nda
kaydedildi.

Come Around Sundown, gruba 4 Grammy ödülü kazandıran ve tüm dünyada
6 milyondan fazla satan 2008 tarihli albümleri “Only By The Night”ın ardından
yayınlanacak ilk stüdyo albümü olacak. “Only By The Night”, Nashville - Tennesseeli
grubun kariyerindeki dönüm noktalarından biri oldu ve Kings of Leon’un son iki yılda
tüm dünyanın tanıdığı rock gruplarından biri olmasını sağladı.

Yaratıcılıkları ve çalışkanlıklarıyla tanınan Kings of Leon üyeleri, 2008 albümleri “Only
By The Night” yayınlanmasının ardından sürekli konser ve kayıt çalışmalarına devam
etti. Grup, Ekim 2009 sonunda albüm tanıtımını için başladıkları turneyi bitirir bitirmez
stüdyoya girdi ve yeni albüm çalışmalarına başladı. Kings of Leon ayrıca kariyerinin
ilk konser kaydı olan ve 2009 yazında Londra O2 Arena’daki konser kayıtlarından
oluşan “Live At The O2 London, England” albümünü DVD ve Blu-Ray formatlarında
geçtiğimiz yıl müzikseverlerle buluşturmuştu.

Kings of Leon’un kariyerinin en önemli ve başarılı konserlerinden birini İngiltere’de
Londra Hyde Parkta 30 Haziran 2010’da gerçekleştirdi ve tüm şarkılar hayranlar
tarafından hep bir ağızdan söylendi.

11 Ağustos 2010 Çarşamba

Oasis - Time Flies Şimdi Müzik Marketlerde!

Henüz 1995 yılında NME Dergisi Oasis için şöyle diyordu: “Onlar çağımızın en önemli müzik gruplarından biri olacak ve yürüyüşünüzden giyiminize sizi onlar yönlendirecek… Gelecek onların, geçmiş ise geride kaldı. Şimdi anı yaşıyoruz. Dinleyin, tarih şimdi yazılıyor!”

Sony Music etiketiyle yayınlanan 2 CD’den oluşan albüm versiyonu ve 26 video, ekstralar ve 3 canlı konser kaydından oluşan içeriğiyle DVD olarak da yayınlanan Oasis ‘Time Flies’ albümü grubun ilk çalışmalarından günümüze uzanan şarkılarını bir arada toplayan çok özel bir albüm olarak dikkat çekiyor. Oasis’in 15 süresinde yayınladığı ve her biri liste başı olmuş 7 albümü; 1994 yılında yayınlanan ‘Definitely Maybe’, 1995 yılında yayınlanan ‘(What’s The Story) Morning Glory?’, 1997 yılında yayınlanan ‘Be Here Now’, 2000 yılında yayınlanan ‘Standing On The Shoulder Of Giants’, 2002 yılında yayınlanan ‘Heathen Chemistry’, 2005 yılında yayınlanan ‘Don’t Believe The Truth’ ve son albümleri 2008 yılında yayınlanan ‘Dig Out Your Soul’dan en sevilen şarkılar ilk kez bir albümde bir araya geliyor.

Wonderwall, Don’t Look Back In Anger, Stop Crying Your Heart Out’, Lyla, Live Forever ve diğerleri ile Oasis nostaljisi ve efsane bir grubun kariyerini özetleyen enfes bir albüm. Arşivlerinizde yer alması gereken bu albümü ve DVD’yi sakın kaçırmayın…

Sony Music etiketiyle 3 Ağustos’ta müzik marketlerde!

Hayvansaray Dogzstar Sahnesinde

Son zamanlarda farklı tarzı ile özellikle sosyal medyada dikkatleri üzerine çeken ve gün geçtikçe takipçileri artan “Hayvansaray” 17 Ağustos 2010 Salı akşamı Dogzstar’da gerçekleştireceği ilk konseriyle karşınızda olacak! Takipçileri için şimdiye kadar alışılagelmiş olandan çok daha bir performans ve sahne şovu hazırlayan Hayvansaray, unutulamayacak bir gece yaşatacağa benziyor.

Hayvansaray Nedir?

Daha önceki yıllarda farklı grup isimleri ile de müzik üreten Hayvansaray, günün birinde içindeki sincap kavramsalını keşfederek bambaşka bir yola girdi. Artık hiçbir şey eskisi gibi
olmayacaktı.

Müzik türü olarak hiçbir sınır kabul etmeyen Hayvansaray, şarkılarında çoğunlukla minimalist yaklaşıma önem veriyor. Parçalardaki sözlerde hayvanlardan bahsediliyor ve tabii ki sincabın yerini diğer hiçbir hayvan tutamıyor. (Yine de tembel hayvanına kulak vermek gerekiyor). Bu müzik tarzında ciddiyeti elden bırakmamak gerektiğini ve her hayvana özen gösterilmesini, Hayvansaray anlamış ve içine sindirmiş durumda.

Hayvansaray kendi kafasının ne şekilde çalıştığını ararken, bu süreçte karşılaşılacak şarkılar, her an her yerden saldırıya geçebilir.

www.myspace.com/hayvansaray
Yer : DOGZSTAR
Tarih : 17 Ağustos 2010 Salı
Konser : 21:00