29 Ekim 2010 Cuma

Pariah'dan Birkaç Remix, Birkaç Şarkı


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

Gerçek adı Arthur Cayzer olan Pariah, Londra post-dubstep ve garage müzik sahnesinin nispeten yeni isimlerinden biri. Detroit Falls adındaki çıkış single'ı, R&S Records plak şirketiyle anlaşarak Safehouses albümünü geçtiğimiz Eylül ayında piyasaya sürmesi için yolunu açtı. Albüm Pitchfork'ta 8.2 puan aldı. Burial ve James Blake gibi artistlerle karşılaştırılan Pariah'nın ikisine de çok benzer vokal seçimleri olduğunu farkedeceksiniz.

Pariah, çeşitli popüler şarkıları da remixlemiş bulunmakta ki bunları kendi şarkılarından çok daha başarılı buluyorum. Favoriler arasında the xx, Bombay Bicycle Club ve Ellie Goulding remixleri bulunuyor.

Pariah adında bir de heavy metal grubu mevcutmuş. Aman ha!

28 Ekim 2010 Perşembe

Underworld'den Remiks Yarışması


DJ’lerin aradıkları her şeyi bulabilecekleri dünyanın en büyük DJ mağazası Beatport ve en köklü elektronik müzik gruplarından Underworld bir araya gelerek ‘Bird 1’ parçasının remiks yarışmasını başlattı. Katılımcılar "Barking" albümünde yer alan ‘Bird 1’ şarkısının parçalarını remiksleyebilecekler. 12 Ekim’de başlamış olan yarışmaya https://www.beatport.com/enUS/html/content/release/detail/281905/bird_1_parts link’inden ‘Bird 1’ın remiksleyebileceğiniz parçalarını indirerek katılabilirsiniz. Oylama süreci, program ve ödüllerle ilgili bilgileri aşağıdaki adresten öğrenebilirsiniz.

http://www.beatportal.com/feed/item/underworld-announces-beatport-remix-contest

Daft Punk'ın Müzikleriyle "Tron: Legacy”


Uzun zamandır merakla beklenen Walt Disney'in bilim kurgu filmi "Tron: Legacy"nin Grammy ödüllü Fransız ikili Daft Punk tarafından oluşturulan müzikleri Aralık ayında dinleyiciyle buluşacak. Film müzikleri için 100 müzisyenlik bir orkestra kuran Daft Punk, şarkıları da İngiltere'nin en ünlü film müziği stüdyolarından biri olan AIR Lyndhurst Studios'da kaydetti. Aralık ayında beyazperdeye girmesi planlanan “TRON: Legacy”nin müzikleri, Daft Punk'ın ilk film müziği tecrübesi oldu. 1990’larda Fransa’nın house müzik hareketinin en önemli ismi olmayı başaran ve sonrasında da öncü duruşunu koruyan Daft Punk’ın özgün melodileriyle filmin zevkini ikiye katlama fırsatını kaçırmayın.

http://disney.go.com/tron/

Mark Ronson & The Business Intl “Record Collection” İle Çok Daha İddialı!


Grammy ödüllü dahi müzisyen Mark Ronson, 2007 yılında çıkardığı “Version” adlı albümüyle İngiltere’de 1 milyona ulaşarak rekor kıran bir satış başarısına imza atmıştı. Ülkemizde de büyük beğeni toplayan albüm, aynı zamanda Ronson’a Brit Ödülleri’nde “En iyi Erkek Solo Sanatçı” ve 3 Platinum ödüllerini getirdi. Mark Ronson’ın bu büyük başarısının devamı, ünlü dostlarının desteği ve ortak ekibiyle oluşan yeni markası “The Business Intl” ile ve yeniliklerle dolu son albümü “Record Collection” ile devam ediyor. Eski tarz klavye tonlarının kullanıldığı albüm, 80’lerin bağımsız tarzı ile 90’ların hip-hop ritimlerini harmanlarken Brooklyn’in Break Dans ritimlerini elektronik müzikle buluşturuyor.

Dinlerken yerinde durmayı imkânsız hale getiren, alışılmadık bir pop müzik önsezisine sahip albümde bir yıldızlar geçidine şahit oluyoruz: Boy George, Duran Duran’dan Simon Le Bon, The Pipette üyesi Rose Elinor Dougall, The Zutons’dan Dave McCabe, The View’den Kyle Falconer, Scissor Sister’dan Jake Shears, Cathy Dennis, Dirty Pretty Thing Anthony Rossomand ve Miike Snow’dan Andrew Wyatt kusursuz performansları ile bir araya geliyor...

Albümün gelenekçi tadı kendi büyüsünün ardında gizli: Albümün sevilen şarkılarından Mark Ronson’un The Zutons üyesi Dave McCabe ile beraber yazdığı ve The View’den Kyle Falconer’ in sakin fakat bir o kadar ağır olmayan vokalleri ile beraber eşlik ettiği “The Bike Song” 60’lar ruhunu zenginleştiren titreşimler yayıyor. Ronson bu şarkı ile Franki Walli & The Four Seasons’ın Beggin sarkısının akıldan çıkmayan hissini yakalamak istediğini söylüyor.

Soaked Roxy Sahnesinde


İstanbul çıkışlı synth-pop grubu Soaked, yüksek enerjili kışkırtıcı müzikleri ve kendi tasarımlarını yansıttıkları sahne performanslarıyla son günlerin en çok takip edilen gruplarından. Soaked zaman zaman rock duygusu veren canlı elektronik performansıyla, köklerine sıkı sıkıya bağlı olsa da, alışıla gelmiş synth-pop tarzının dışına çıkıyor.

Akıllıca birleştirdiği canlı davul, bas ve klavyeden oluşan alt yapısını, şiirsel içerikli vokallerle besleyen Soaked seksi, karanlık, romantik, sert, kışkırtıcı ve oldukça enerjik yeni bir synth-pop sound’u yakalıyor. Grup, sahne performanslarını altı kişi ve bir görsel yönetmenle gerçekleştiriyor. 5 Kasım’da Roxy’de sahne alacak grubun, bu performansındaki bazı parçalarına darbukasıyla İsmail Altunbaş eşlik edecek. www.soakedart.com

27 Ekim 2010 Çarşamba

2010 Yazının Sevilen Remixleri


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

Yaz ve sonbahar aylarının mükemmel dancefloor hiti Swoon, Lindstrøm ve Prins Thomas'ın bildiğimiz sevdiğimiz nu disco elementlerine ek olarak organ ve basgitar sesleri eşliğinde çok güzel bir şekilde yumuşatılmış. ‘Bu beni kesmez’ diyenlere de Boys Noize summer remix’i tavsiye ediyorum. Sayıca artan remixlere bakılırsa bir Swoon EP’si piyasaya sürülebilir gibi.

İngiltere’nin ünlü trip-hop grubu Massive Attack'in Paradise Circus video klibi öyle çok konuşuldu ki kimisi şarkıyı klip sayesinde keşfetmiş. Piyano, zil, bas, keman ve alkış seslerinin üzerine kadife sesli bir bayanın seslendirdiği orijinal şarkı, house müzik üstadı Gui Boratto'nun eli değince şahane olmuş.

Simon Hinter toplam 6 şarkısı, planda 1 tur tarihi, hiç doldurulmamış resident advisor sayfası ve sadece 800 myspace hayranı ile minimal techno/house kulvarının yeniyetmelerinden. Takır tukur sesler ve çeşitli ses kayıtları üzerine, yumuşak bir melodi ve hafif bir bassline ile dinlenesi bir remix olmuş. Aki Latvamaki sayesinde Simon Hinter, ilk remixed şarkısını da cebe atmış.

Q Magazine Müzik Ödülleri Sahiplerini Buldu


Komedyen Al Murray'in sunduğu, Ingiliz müzik dergisi Q Magazine ödül töreninde 'En İyi...' ödülleri sahiplerini buldu.

En iyi kadın sanatçı - Florence Welsh (Florence and the Machine)
En iyi erkek sanatçı - Paolo Nutini
En iyi şarkı - You've Got The Love (Florence and the Machine)
En iyi grup - Kasabian
En iyi yeni grup - Mumford & Sons
En iyi çıkış yapan sanatçı - Plan B
En iyi canlı performas - Green Day
En iyi video - Chase & Status ft. End Credits
En iyi albüm - High Violet (The National)
En iyi söz yazarı - Neil Finn (Crowded House)
En iyi klasik albüm ödülü - Band on the Run (Paul McCartney and Wings)
Q kahramanları ödülü - Ed Simons ve Tom Rowlands (Chemical Brothers)
Q idolü ödülü - Madness
Q yenilikçi ödülü - Mark Ronson
Q ikon ödülü - Bryan Ferry (Roxy Music)
Q ilham ödülü - Suede
Açılış töreninin sürpriz ödülü 'Next Big Thing' - Clare Maguire

Son Çıkan Albümler: Neil Young - Le Noise




40 yıllık müzik kariyeri boyunca 33 stüdyo albümü çıkarmış olan, Rock and Roll Hall of Fame tarafından “rock’n roll’un en büyük şarkı yazarı ve icracısı” şeklinde tanımlanan Neil Young’ın son albümü “Le Noise” Warner etiketiyle tüm rock severlerin beğenisine sunuldu!

Albümün yapımcısı Bob Dylan ve Peter Gabriel albümlerinden tanıdığımız, Brian Eno ile beraber prodüktörlüğünü gerçekleştirdikleri birkaç U2 albümü ile de müzik sektöründe adını duyurmayı başaran Kanadalı yapımcı, gitarist, şarkı/söz yazarı, bol Grammy ödüllü Daniel Lanois...

Kendi jenerasyonunun en etkili isimlerinden biri olan, 5 Juno ödülü sahibi Neil Young’ın bu son albümünde yer alan tüm parçaların söz ve bestesi sanatçının kendisine ait.

Kanada albüm listelerinde 10,000’in üzerinde bir satış rakamıyla 2. sıraya yerleşen albümü rock’n roll müziğinin en hatırı sayılı üstatlarından Neil Young’ın tüm dinleyicilerine öneriyoruz.

Son Çıkan Albümler: Underworld - Barking


En köklü elektronik müzik gruplarından Underworld’ün yeni stüdyo albümü “Barking” raflardaki yerini aldı.

Underworld’ün son üç yıldır çıkan ilk albümü olan “Barking”deki tüm parçalar grup elemanları Karl Hyde ve Rick Smith tarafından Essex’teki stüdyolarında yazıldı.

Drum & bass yapımcısı Lincoln Barrett (High Contrast) tarafından yapımcılığı gerçekleştirilen albümün ilk single’ı ‘Scribble’, Mayıs ayında grubun web sitesinden ücretsiz dinlemeye açılmıştı. Albümün 2. single’ı ‘Always Loved a Film’in yapımcıları arasında ise Mark Knight ve D. Ramirez yer alıyor.

Tarayıcınız bu resmin gösterilmesini desteklemiyor olabilir. 80’lerin sonlarından bugüne, elektronik müzik dinleyicileri tarafından büyük hayranlıkla karşılanan ve üretimleriyle takdir toplayan Underworld’ün bu son albümleri İngiliz albüm listelerine 26. sıradan giriş yaptı ve yayımlanmasının ilk haftasında 5,150 kopya satmayı başardı.

Son Çıkan Albümler: Grinderman - Grinderman 2


Nick Cave and the Bad Seeds’in yan projesi Grinderman’in 2. stüdyo albümü “Grinderman 2” EMI etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Nick Cave and The Bad Seeds’in 14. stüdyo albümü “Dig, Lazarus, Dig!!!” nedeniyle bir süre askıya alınan Grinderman projesi, 2008 yaz turnesi sonunda tekrar başlatıldı.

2009 yılında kayıtları tamamlanan, 2010’da da Nick Launay tarafından yapımcılığı gerçekleştirilen albüm için Warren Ellis “stoner rock’ın Sly Stone ve Amon Düül ile buluşması gibi bir albüm; ayırt edici bir yapısı var” açıklamasında bulundu.

26 Ekim 2010 Salı

Fever Ray - Stranger Than Kindness | Video




Fever Ray - Stranger than Kindness (Nick Cave cover)
Karin Dreijer Andersson, sesi distort edilmiş bir şekilde, şarkının konusu olan soğuk otellerde yabancılarla geçirilen gecelerin yanlızlık hissini oldukça efektif bir şekilde hissettiriyor. 2009-2010 turlarında kullandıkları okuma lambaları ile lazerler tekrar gözümüze çarpıyor. Fever Ray’in tipik iç ürpertici efektleriyle şarkının büyüsünün içinde kayboluyosunuz. Bu klibi tanımlayan tek kelime 'creepy' olsa gerek...

25 Ekim 2010 Pazartesi

Gold Panda'dan 3 Parça


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com
Kullanılen efektler, samplelar ve kompozisyon olarak Four Tet ve Mount Kimbie'ye benzetilen Gold Panda, 12 Ekim'de Lucky Shiner adındaki ilk LP'sini piyasaya sürmüş bulunuyor. Bu üç ismin diğer bir ortak paydası ise hepsinin Londra'lı olmaları. Karanlık odalarda dinlenme zorunluluğu olmayan bu şeker mi şeker dubstep parçalarını mutlaka yükleyin.

Bas Gitarın Efsane İsmi Marcus Miller 26 ve 27 Ekim Akşamları Salon'da


Günümüzün en etkili müzisyenlerinden, efsanevi basçı, yapımcı ve müzisyen Marcus Miller, Chivas Jazz Knights kapsamında, çok özel bir projeyle iki gece üst üste Salon’un konuğu oluyor.

Trompetin benzersiz efsanesi Miles Davis’e bir nevi saygı duruşu niteliğindeki “Tutu Revisited” projesiyle Marcus Miller, 26 Ekim Salı ve 27 Ekim Çarşamba akşamları saat 22.00’de Salon’da sahne alıyor. Miller, daha otuzuna basmadan yapımcılığını üstlendiği ve neredeyse tüm parçaların bestelerine de imza attığı bu efsanevi albümü, İstanbullu cazseverler için keşfe çıkacak.

Günümüzün en etkili müzisyenlerinden, efsanevi basçı, yapımcı ve müzisyen Marcus Miller, trompetin benzersiz efsanesi Miles Davis kendisini grubunda çalmaya davet ettiğinde yalnızca yirmi bir yaşındaydı. Daha otuzuna basmadan Davis’in en etkili albümlerinden Tutu’nun yapımcısı olmuş, üstelik albümdeki neredeyse tüm parçaların bestelerine de imzasını atmıştı. Miles Davis’in 80’ler sonundaki müzikal çizgisine yön veren ve adıyla Güney Afrika’nın en önemli din adamları ve aktivistlerinden Nobel Barış Ödülü sahibi Başpiskopos Desmond Tutu’ya bir saygı duruşu niteliği taşıyan bu albüm, kategorilere sığmayan güçlü sound’uyla bugün caz tarihinin en önemli kayıtları arasında sayılıyor. İstanbul’da verdiği her konserle müzikseverlere müthiş mutluluklar yaşatan Marcus Miller, gözümüzün önünde Miles Davis’in müziğini yeniden keşfe çıkıyor.

Geçen ay, Salon’un sezon açılış etkinliği olan Medeski Martin & Wood konseriyle başlayan Chivas Jazz Knights şimdiden çağdaş cazseverlerin gözdesi oldu. Marcus Miller “Tutu Revisited” konserinin ardından, Salon’un yeni sezonda Chivas Jazz Knights kapsamında ağırlayacağı üçüncü isim, bu yüzyılın en parlak keşifleri arasında sayılan, Fransız şanson geleneğiyle cazı zarafet dolu tarzıyla bir araya getiren Stacey Kent olacak.

Chivas Jazz Knights: Marcus Miller “Tutu Revisited” konserinin bilet fiyatları 70 TL ve 35 TL (öğrenci) olarak satılıyor. Biletler, Biletix satış kanalları, İKSV binası ve etkinlik gününde Salon gişesinden temin edilebilir. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Lale Kart Artı sahipleri bilet alımlarında %25’e varan özel indirimlerden yararlanıyor.

Daft Punk Hayranlarına


Robot ikiliden Thomas Bangalter'in sağır olduğu iddiaları, Daft Punk'ın sahnelere geri dönmeyeceği dedikoduları, NME dergisinin 2010'da tur açıklayacaklarına dair yalan haberleri devam ederken, 20 Ekim'de NYC'den bir haber geliyor ki Phoenix Madison Square Garden konserlerinde 'If I Ever Feel Better' ı seslendirirken, Fransız DJ duo Daft Punk "Harder, Better, Faster, Stronger" ve "Around the World" ile en beklenmedik süprizi yapıyorlar. Süprize bakın!!!

Youtube'da amatör kamera görüntüleri için...

- Phoenix -Daft Punk, If I Ever Feel Better, Madison Square Garden, NYC 10/20/10

- 1901-PHOENIX FT DAFT PUNK 2010.AVI

- THEY ARE BACK! 1901 Phoenix & DAFT PUNK (SPECIAL GUEST) 2010 LIVE @ Madison Square Garden

23 Ekim 2010 Cumartesi

Birkaç Cover - 2



MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

Tricky kariyerine Massive Attack ile başlamıştı, dolayısıyla bu yavaşlatılmış coverda birazcık trip-hop elementlerini fark edeceksiniz. Seksi sesli bir bayan, keman, akustik gitar, darbuka ve Texas kovboy filmi tarzında mızıka sesleri eşliğinde kızın ‘American dream’ hayatını neredeyse konuşarak anlatıyor.

Foals’un kompozisyon tarzından, sahnedeki hiperaktiflikleriden ve tabi ki Yannis Philippakis’in inanılmaz sesinden dolayı bu reenkarnasyon Swedish House Mafia’yı mağlup bir şekilde eve gönderiyor. 5 tane gerçek enstrüman çalan adamın şarkıyı daha güzel bir ‘club banger’ haline getirmesi de ayrı.

Kurt Cobain’in ölümünden sonra ona ithaf edilen bu cover, Patti Smith’in 300 metreden tanıyacağımız kalın ve gelgitli sesi ile tüyler ürperten bir versiyon olmuş. Çeşitli akustik çalgılar ile yumuşatılmış ve yavaşlatılmış.

Birkaç Cover



MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com

The Cure - Purple Haze (Jimi Hendrix cover)
Biraz drum and bass, biraz nu disco, biraz chill out, biraz da bildiğimiz sevdiğimiz 70lerin alternatif rock müziği öğeleri olan Purple Haze, kulağa geldiği üzere ‘çorba’ olmamış. Hatta bu listemin içinde en çok beğendiğim cover.

La Roux Şubat ayında Amerika turuna sürpriz bir Rolling Stones cover’ıyla başlamış. Genel anlamda coverların pek hoşuna gitmediğini, kazara bu kaydı yaptığını söylemiş. 80ler discosu synthler, elektronik bateri ile şarkıyı canlandırmış ve euforik sesiyle hakkını vermemiz gereken bir versiyon oluşturmuş. Mick Jagger’ın pek tarzı olmasa da hoşuna gitmiş olmasını diliyorum.

1980’lerden Running up That Hill şarkısı Placebo dahil birçok kişi tarafından coverlandı. Chromatics 80ler diskosu tarzında retro çalıştığı için çoğu efekt korunmuş ama bir nevi de modernleştirilmiş.

21 Ekim 2010 Perşembe

John Peel’i Anma Gecesi “ Radio Days”


BBC Radio 1’ın efsanevi DJ’i John Peel bu dünyaya veda edeli tam 6 sene oldu. Punk’tan indie rock’a, radyoda çalınan farklı müzik türleri için kendi vizyonu çerçevesinde başlı başına bir konsept yaratmış ve tüm radyocular için büyük bir ilham kaynağı olmuş ölümsüz müzik adamı John Peel, 25 Ekim Pazartesi akşamı Babylon’da Türkiye’nin önde gelen radyo programcıları tarafından “müzikle” anılacak. Bu büyük ustaya bir saygı duruşu niteliğinde planlanan gecede İzzet Öz’den Mete Avunduk’a, Jak Kohen’den, Hilmi Tezgör, Cem Sorguç ve Tolga Yağlı’ya birçok radyo DJ’i, içinde John Peel dokunuşu ya da imzası olan parçaları çalmak için Babylon’da pikapların başına geçecek. İngiltere’nin 60’lı yıllara damgasını vuran unutulmaz korsan radyosu Radio Caroline’in hikayesinin konu edildiği “The Boat That Rocked” filminin de gösterileceği bu gecede, John Peel’in 40 yıla yayılan radyo playlisti içerisinde nostaljik bir yolculuğa çıkacağız.

Program:
20:00 – 22:00: The Boat That Rocked (Film Gösterimi)
22:00 – 22:10: İzzet Öz (Açılış Konuşması)
22:10 – 22:30: Mabbas
22:30 – 23:00: Jak Kohen
23:00 – 23:45: Açık Radyo Üçlüsü
23:45 – 00:30: Mete Avunduk
00:30 – 01:30: Sevginin Gücü – Kaan Sezyum

Saat 8'de The Boat That Rocked filminin gösteriminin ardından, İzzet Öz açılış konuşması ile gecenin radyo programcılarına ayrılan kısmı başlayacak. Gecenin konsepti “Sahnede Live Radyo Programı”.

Gren Sahalara Geri Dönüyor


Rakun kataloğunun genç grubu Gren, 3 Kasım Çarşamba gecesi Bronx Pi Sahne konseriyle sahalara dönüyor.

Daha önce Radarlive, Masstival, Rock 'n Coke gibi festivallerdeki performansıyla büyüleyen ve çekirdek bir hayran kitlesi oluşturan Gren’in kendi ismini taşıyan ilk albümü, Tarkan Gözübüyük prodüktörlüğünde 2009 yılında Rakun tarafından yayımlanmış ve "Sen" albümden ilk single ve video klip olarak öne çıkmıştı.

Önümüzdeki haftalarda, albüm harici yepyeni bir single ile çıkış yapacak olan Gren’in, Bronx Pi Sahne’de vereceği bu konseri ve aylar sonraki ilk canlı performansını kaçırmayın.

Tarih: 3 Kasım 2010, Çarşamba
Saat: 22:30
Mekan: Bronx Pi Sahne
Adres: Asmalımescit Mah. Terkoz Çıkmazı No:8/1
Biletler: 15TL

19 Ekim 2010 Salı

IKSV Salon'dan Müzikseverlere Büyük Jest!

Sınırlı sayıda kombine biletler satışta!
Yerli ve yabancı alternatif rock, indie-pop, folk ve elektronik müziğin en yeni ve yaratıcı isimlerini ağırlayan Phonem by Miller, Salon'da müzik tutkunlarıyla buluşmaya devam ediyor. Phonem by Miller kapsamında Salon'da gerçekleştirilecek konserler için sınırlı sayıda kombine biletler satışa çıkarıldı. Dört konser için geçerli olacak kombine biletin fiyatı 80 TL olarak belirlendi. Biletler Biletix ve İKSV'de.

LIARS (Güncel Müzik)
Ön Grup: AYYUKA
23 Ekim Cumartesi, 22.00 / Kapı açılışı: 21.30
Hayranlarının heyecanla beklediği Liars sonunda İstanbul'da. Başlangıç noktası olarak kendine New York'un dans-punk sound'unu seçen Liars, ilk albümleri They Threw Us All In A Trench And Stuck A Monument On Top'tan bu yana cesurca attığı adımlarla her zaman ilgiyle takip edildi. Topluluk, Pitchfork'a göre en başarılı çalışması olan son albümü Sisterworld'ü bu yıl Ocak ayında yayımladı.
Ayakta 35 TL Öğrenci 25 TL


THE GO FIND (Güncel Müzik)
Ön Grup: SOFT GATES
11 Kasım Perşembe, 21.30 / Kapı açılışı: 21.00
Phonem by Miller gecelerinin ikinci konuğu bağımsız müziğin son yıllardaki en önemli temsilcilerinden ve Morr Music plak şirketinin en sevilen gruplarından olan The Go Find olacak. Miami ve Stars on the Wall albümleriyle dikkat çeken Belçikalı topluluğun son albümü Everybody Knows It's Gonna Happen, Only Not Tonight, akustik gitarlar, neşeli synthesizerlar ve yumuşak bir vokalle bezenmiş indie-pop şarkılarından oluşuyor.
Ayakta 30 TL Öğrenci 20 TL

OWEN PALLETT (Güncel Müzik)
Ön Grup: FUJI KURETA
2 Aralık Perşembe, 21.30 / Kapı açılışı: 21.00
Klasikten 70lerin analog synth-pop'una, çok katmanlı tarzı ve vurucu yeteneğiyle müzikseverlerin hayranlığını kazanan, "Final Fantasy" adıyla da tanınan Owen Pallett, bu yıl yayımlanan son albümü Heartland'le de hayranlarından yine tam not aldı. Şaşırtıcı bir çoksesliliğe tanık olacağınız bu olağanüstü performansı kaçırmayın.
Ayakta 35 TL Öğrenci 25 TL


MYSTERY JETS (Güncel Müzik)
18 Aralık Cumartesi, 22.00 / Kapı açılışı: 21.30
Phonem by Miller'ın 2010 yılındaki son konseri, "You Can't Fool Me Dennis" ve "The Boy Who Ran Away" gibi hitleriyle İngiltere'nin en sevilen indie-rock toplulukları arasında sayılan Mystery Jets olacak. İlk albümü Serotonin'i bu yıl yayımlayan topluluk, albümde Sex Pistols'ın Anarchy In The UK, John Cale'in Paris 1919 ve Pulp'ın Different Class albümlerinde de imzası bulunan efsanevi yapımcı Chris Thomas'la çalıştı.
Ayakta 35 TL Öğrenci 25 TL

15 Ekim 2010 Cuma

Sokakta Hayat Var Şarkısı Model'e Ödül Getirdi!

Parlayan yıldız, genç pop-rock grubu MODEL, Efes Pilsen için bestelediği “Sokakta Hayat Var” adlı şarkısıyla; yaratıcı dijital pazarlama fikirlerini ödüllendirmek üzere düzenlenen “Digital Age Awards” töreninde, “En Yaratıcı Müzik/Ses Tasarımı Birincisi” ödülünü kazandı!

Mystery Jets Phonem By Miller Kapsamında IKSV Salon'da


Phonem By Miller: Mystery Jets
18 Aralık 2010 Cumartesi 22.00
Kapı açılışı 21.30
Ayakta 35 TL Öğrenci 25 TL

..."You Can't Fool Me Dennis" ve "The Boy Who Ran Away" gibi hitleriyle İngiltere'nin en sevilen indie-rock toplulukları arasında sayılan Mystery Jets, üçüncü albümü Serotonin'i bu yıl yayımladı. Sex Pistols'ın Anarchy In The UK, John Cale'in Paris 1919 ve Pulp'ın Different Class albümlerinde de imzası bulunan efsanevi Chris Thomas'ın yapımcılığını üstlendiği bu heyecan verici albümde, dinler dinlemez insanın durduğu yerde hareketlenmesini, ayaklarını kıpırdatmasını ve omuzlarını sallamasını sağlayan akılda kalıcı şarkılar birbirini kovalıyor. Synthesizer'lı sevimli pop melodilerinden soft-rock baladlarına, karanlık ve halüsinatif dokunuşlardan saykadelik tınılara kadar birçok etki taşıyan bu yeni albümün adı, Mystery Jets'in dinleyici üzerindeki etkisini özetliyor. Phonem by Miller'ın 2010 yılındaki son konseri, Mystery Jets'in karşı konulmaz enerjisiyle kıpır kıpır geçecek.

14 Ekim 2010 Perşembe

Ez3kiel Konserinde Tarih Değişikliği

15 Ekim Cuma akşamı Salon’da gerçekleştirilecek EZ3kiel konseri, topluluk üyelerinden birinin sağlık problemi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

EZ3kiel konserinin 15 Ekim 2010 tarihli biletleri, açıklanacak yeni tarihte gerçekleştirilecek konser için de geçerli olacak. Yeni konser tarihi önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Tarih değişikliği nedeniyle biletlerini iade etmek isteyen izleyiciler, biletleriyle birlikte satın alımı gerçekleştirdikleri gişeye (İKSV ana gişeden alanlar İKSV binasına, Biletix’ten alanlar herhangi bir Biletix satış noktasına) başvurabilir.

Ayrıntılı bilgi için : www.saloniksv.com