26 Mart 2010 Cuma

White Rose Movement Konserine Sayılı Dakikalar


Almanya’daki nazi karşıtı sosyal dalgadan isimlerini alan İngiliz post-punk grubu White Rose Movement, özellikle Depeche Mode, Joy Division ve Killing Joke gibi efsane grupların büyük etkisi hissedilen ilk albümleri ”KICK”i, Domino plak şirketi etiketiyle 2006 yılında yayınlamışlardı. Coachella, SXSW gibi Kuzey Amerika’nın önemli festivallerinde ve Avrupa’nın birçok şehrinde sıkça performans gösteren İngiliz grup, ilk albümdeki hit parçaları “Love Is A Number” ile NME dergisinden tam puan almıştı.

Grup ikinci albümlerini ne zaman piyasaya sürecek diye heyecanla beklerken; herşey bir anda bitiverdi. Grubun internet sitesinde yaptığı açıklamada aşağıdaki satırlara yer verildi:

"We were lucky enough to release our first album which we are all proud of, unfortunately, the second has proved more difficult. Although it has been finished for some time, we have faced many brick walls and without the relevant support, it has proved a struggle to sort its final flight into the public domain."

Grubun fanları olarak bu olaya çok üzülsek de her şey bitmiş değil. Grup kalan son üç konserini iptal etmedi ve bunlardan ilki bu akşam Babylon'da gerçekleşecek. Grubun; ilk albümünden ve yayınlanmamış ikinci albümünden şahane parçalar bizleri bekliyor. White Rose Movement'tan önce ise sahnede İstanbul indie sahnesinin süper gruplarından Wufi yer alacak.

Bu geceyi sakın kaçırmayın.

Not: Grupla röportaj yapmak için birazdan yanlarına gidiyoruz. White Rose Movement röportajını Reset!'in ilerleyen sayılarında okuyabileceksiniz.

0 comments:

Yorum Gönder