23 Temmuz 2009 Perşembe

Biri Electro Goth Mu Dedi?

Geçtiğimiz hafta Amsterdam'da gerçekleştirilen 5 Days Off festivalinin son günü sahne alan Crystal Castles'ın performansını canlı izleme fırsatı yakaladım. Albümlerini çok sevdiğim grubun dinleyici kitlesinden pek haz etmesem de ( emo oranı yüksek konserlerden uzak durmak gerek ) gitmişken kaçmaz diyerek Melkweg'de yerimi aldım, iyi de yapmışım.



Zifiri karanlık sahneye elinde araba farı olduğunundan şüphe ettiğim bir fenerle ( kaynağa direk bakmak imkansızdı nerdeyse) çıkan Alice Glass ruhani bir sahne şovu yaşatacağının sinyalini ilk şarkıdan verdi. İkinci şarkı itibari ile seyircilerin arasında yerini alan ( kimse heveslenmesin kendini sahneden izleyenlerin arasına uçarak gitmedi ) Alice, konserin sonuna kadar sahnede yatmadık yer bırakmadı.



Şarkıları, albümdeki versiyonlarına göre çok daha güçlü yorumluyor Crystal Castles. Zaman zaman Alice'in sesini duyamaz oluyorsak da ki tüm konser boyunca şarkıları söylemiyor adeta çığlık atıyor, grup Alice'in sahnede gösterdiği şeytani ayinden çok daha fazlası olduğunu gösteriyor. Konserden önce yaşadığım ön yargıdan kaynaklı tereddütler Crystal Castles'in mükemmel performansı sayesinde yerini beğeniye bırakıyor.



Not 1: Bu arada eklemeden geçemeyeceğim grubun dinleyici kitlesi gerçekten 18-20 arası gençlerden oluşuyor. Grup elemanlarınında bundan bir şikayeti olduğunu düşünmüyorum.

Not 2: Fotoğraflar yukarıda bahsedilen etkinlikte çekilmiştir. ( Ben çekmedim )

3 comments:

Adsız dedi ki...

Crystal Castles gibi bir grubun konserine gitme şansını elinde bulunduran insanlar;

1- Neden grubun adını öğrenmezler?
2- Neden yobaz metalci ayaklarında "emo var uzak durmak gerek" falan tribine girerler? Emo dediğin nedir yani, ısırır mı? O konserde güzel güzel takılmak varken imaj gözlemciliği kaygısına ne gerek vardır?
3- Neden dinleyici kitlesinin yaşını kritik bir durummuş gibi vurgularlar? Crystal Castles'ı 18-20 yaş grubu eğlence manyağı insanlar değil de otlaşmış ve kelleşmiş doktora öğrencileri izlese daha mı iyidir mesela?

Son olarak, ilk soruyu tekrar soruyorum... Teşekkürler.

Gazali dedi ki...

Grubun ismini yanlış yazmışım haklısınız daha dikkatli olmak gerek.
Yukarıda yazılanlar benim kendi görüşlerimdir. Bir başkası aynı konserden farklı bir duruş ile farklı zevkler alabilir, haklısınız. Fakat herkes her şeyden aynı şeyi çıkarıp paylaşsa hayat daha sıkıcı olmaz mıydı?
Teşekkürler yorumlarınız için.
Sevgiler.

Çetin Cem dedi ki...

imrendim :) bi yerlerde yakalamak lazım bunları.

Yorum Gönder