20 Mayıs 2010 Perşembe

Bu Cuma Gecesi Ne Yapmalı Vol.1 - Dub Pistols @ Babylon


1980’lerin sonunda Londra gece hayatının önde gelen isimlerinden eski club işletmecisi Barry Ashworth önderliğinde biraraya gelen gitarist John King ve Bill Borez ile Dub Pistols’ın temelleri atılmış oldu. Onlara yine 80’lere Ibiza kökenli house ritimleri ile damgasını vuran Malcolm Wax’in katılmasıyla çekirdek ekip tamamlanmıştı. Barry’nin hiçbir zaman sevmediği Deja Vu adını taşıyan grup Why Why Why başta olmak üzere pek çok hit single yayınlamayı başardı. İlk ve son albüm Gangsters, Tarts Wannabes’in yayınlanmasından sonra dağılan Deja Vu’nun ardından Ashworth, Dub Pistols projesi için çalışmalarını sürdürdü.

Chemical Brothers ve Jon Carter’s Heavenly Social Club’dan etkilenerek dj’liğe yönelen Ashworth, basçı Jason O’Bryan ile ilk Dub Pistols albümü Point Black’in kayıtlarına başladı. Elektronik müzik’te çığır açarak sahnede canlı bas gitar çalmaya başlayan grup önce tüm Avrupa’da ardından Amerika’da çok ses getiren popüler bir marka haline geldi.

Moby’den Limp Bizkit’e hatta Korn’a kadar birçok isim için remix çalışmaları yapan Dub Pistols, Y Tu Mama Tambien ve Busta Rhymes ile birlikte çalıştıkları Blade II gibi çok sayıda filmin soundtrack çalışmasına da imza attı. There’s Gonna Be A Riot ve Best Got Better gibi liste hitleriyle 90’lara damgasını vuran Dub Pistols Soundsystem, 2001 yılında Six Million Ways To Live albümüyle 2000’lerde yine var olacağını ispatlamış oldu. Son olarak Y4K:Next Level Breaks adlı bir remix albümü yayınlayan Dub Pistols Soundsystem üyeleri uzun zamandır üzerinde çalıştıkları albümlerini bu sene piyasaya sürmeyi ve hemen ardından geniş kapsamlı bir dünya turnesine çıkmayı planlıyor.

Hızına yetişmenin neredeyse imkansız olduğu Dub Pistols’ın Burn sponsorluğunda gerçekleşecek enerjisi yüksek Babylon performansı kaçırılmamalı...

0 comments:

Yorum Gönder