22 Mayıs 2010 Cumartesi

Son Dakika: The Cinematic Orchestra Röportajı


Dün gece Tamirane'de süper bir konser veren ve mekanı; şu ana kadar hiç görmediğimiz şekilde dolduran büyüleyici İngiliz ekip The Cinematic Orchestra tüm yoğunluğuna rağmen sorularımızı kısa da olsa cevaplamadan geçmedi. Özellikle "to build a home" parçasıyla akıllarımızda yer eden ekip, oldukça doğal ve samimiydi bir tavır sergiledi.

Reset!: Diğer albümlerinizle karşılaştırdığımız zaman "Ma Fleur"'ün çok farklı bir tarzı var. Diğer albümlerinize göre nispeten daha doğal ve daha az nu-jazz içeren bir tarz sergilediniz.Bize müziğinizdeki değişimin nedenini açıklayabilir misiniz?

Açıkcası müzikteki değişime öncülük yapıp kendi müziğimizi iyice farklılaştırmak istedik. Ayrıca daha doğal ve geleneksele dönmenin iyi bir fikir olacağını düşündük.

Reset!: Bize son albümünüz "Late Night Tales"'den bahsedebilir misiniz?

Late Night Tales, güzel melodilerin toplamı aslında. Çok nadir, özel veya gizemli bir albüm diyemeyiz.

Reset!: Cinematic Orchestra'nın 10 yıllık geçmişine baktığınız zaman şu anda grubu nasıl görüyorsunuz?

On yıl içerisinde kaynaştık ve artık birbirimizin aklından geçenleri rahatça okuyabiliyoruz.. Bu da bir şekilde müziğimize yansıyor.

Reset!: Websitesinizde Flickr hesabınıza bağlı olarak seçilmiş ilginç fotoğraflar var. Fotoğraf seçimleri süper olmuş! Bu fikir hanginize ait?

Aslında bu hepimizin ortak fikriydi. Flickr'daki tag'leme sistemini çok beğenmiştik ve sitemizde bundan faydalanmak istedik.

Reset!: Herhangi bir filmin soundtrack'ini yeniden yapma ihtimaliniz olsaydı, hangisi olurdu?

2001.

Reset!: Şu anda ipod'unuzda dinlediğiniz 3 şarkı neler?

Gonjasufi - Duet
Flying Lotus - Zodiac Ship
Crosby, Stills + Nash -Helplessly Hoping

0 comments:

Yorum Gönder