15 Haziran 2010 Salı

Efes Pilsen One Love Festival'de Müthiş Filmler

Geçen hafta yaşananların ardından kalbimiz biraz kırılmış olsa da; biricik festivalimiz EPOL'e sadece bir kaç gün kaldı. Festivalde bu sene müziğe doyacağız ama dileyenler için bir de sinema salonu düşünüldü. Birbirinden harika müzik üzerine filmler Club 14.1'de bizlerle olacak.

Part Of The Weekend Never Dies: Hala izlemeyen varsa neler kaçırdığı konusunda en ufak bir fikre sahip değildir. Tüm zamanların en gaza getirici filmi olması muhtemel, benim de kişisel favorim. Soulwax ve 2ManyDJs'in tur hikayesi bu filmde. Cumartesi ve Pazar günü saat 14.30'da mutlaka izleyin.

24 Hour Party People: Artık efsaneleşmiş bir filmden bahsediyoruz. 80'lere damgasını vuran Happy Mondays, Joy Division ve New Order ekseninde dönemin çılgın şehri Manchester gözler önüne seriliyor. Hacienda Club ve Factory Records'ın Tony Wilson'ı; Michael Winterbottom'ın yönetimiyle bu filmde. Pazar günü 15:45'te.

All Tomorrow's Parties: Nam-ı diğer ATP'yi; henüz bu senenin başında If İstanbul'da; ahlar vah lar çekerek izlemiştik. Bildiğiniz festivallere benzemeyen; katılımcıların da aktif olarak festivalin bir parçası olduğu bu güzel etkinliğin belgeselini kaçırmayın.Cumartesi 16:55 ve Pazar 20.00'de.

Heima: Kuzeyin en muhteşem grubu Sigur Ros'un; 2006 yılında ansızın memleketleri İzlanda'da verdiği turla ilgili bir film. Ansızın diyoruz çünkü hiç bir promosyon, reklam yapılmadan; konser salonları haricinde herhangi bir yerde verdikleri bir turdan bahsediyoruz. Cumartesi günü 18:35'te biz de orada olacağız.

No Distance Left To Run: Blur'un 99'taki 13 albümünün şahane şarkısının isim verdiği bir Blur filmi. Zamanında Mabbas ve sonrasında Şehnaz'dan bol bol methini duymuştuk ama izleyememiştik. Kısmet Efes Pilsen One Love Festivaleymiş. Grubun kuruluşundan, dağılmalarına ve sonrasında geçen yaz turne için tekrar birleşmeleri süresince yaşananların anlatıldığı film. Vakti zamanında amansız rakipleri olan Oasis de boy gösteriyor. Pazar günü 18:00'da.

1 comments:

Manolya dedi ki...

şahane seçimler, izlemek için sabırsızlanıyorum :)

Yorum Gönder