29 Nisan 2010 Perşembe

Dengue Fever 5 Mayıs'ta Salonda


60’lar Kamboçya’sının kıpır kıpır pop şarkılarından Amerikan funk’ına, Brezilya pop’undan, Afrika cazına uzanan müzikleriyle Dengue Fever, 5 Mayıs Çarşamba akşamı saat 21.30’da Salon’da sahne alacak.

Kamboçya müziğine şekil veren Sinn Sisamouth ve Ros Sereysothea gibi müzisyenlerinden esinlenen Los Angeles'lı Ethan ve Zac Holtzman kardeşler tarafından 2003 yılında kurulan Dengue Fever True Blood ve Weeds gibi dizilerden, Jim Jarmush’un Broken Flowers’ına kadar birçok filmin soundtrack’inde yer alan parçalarıyla yakından tanınıyor. Yalnızca Kamboçyalı müzisyenlerin şarkılarının yorumlarından oluşan ilk albümleri Dengue Fever’ı 2005 yılında müzikseverlerden büyük övgü alan ve herkesi kendine hayran bırakan ikinci albümleri Escape From Dragon House takip etti. Grup, Brezilya pop’u, Amerikan funk’ı, Afrika caz’ı ve Kaliforniya surf’ünü Kamboçya rock’ıyla harmanlayan, yer yer Bollywood film müziklerini andıran son albümleri Venus On Earth ile kendilerine büyük bir hayran kitlesi edinmiş durumda..

Dengue Fever’ın, egzotik ve ışıltılı sesi, özgün tarzı ve geleneksel danslar üzerine yaptığı çeşitlemelerle izleyenleri hipnotize eden Chhom Nimol’un vokalleriyle Kamboçya müziğini İstanbul’da canlandıracağı bu hareketli geceyi kaçırmayın!

0 comments:

Yorum Gönder