5 Nisan 2010 Pazartesi

Miller Freshtival ' da Sahne Alacak Gruplar Belli Oldu!


Müziğin ve eğlencenin vazgeçilmez markası Miller’ın düzenlediği, Türkiye’nin en “taze” müzik festivali Miller Freshtival, bu yıl 29 Mayıs’ta Küçükçiftlik Parkı’nda gerçekleşecek. Müzik dünyasının yenilikçi ve farklı tarzlarıyla dikkat çeken yerli ve yabancı isimler, günün erken saatlerinden itibaren Miller Freshtival’da sahne alacaklar.

29 Mayıs 2010 Cumartesi günü gerçekleşecek olan Miller Freshtival’da farklı tarzı, eğlenceli sahne performansı, renkli kişiliği, inanılmaz enerjisi ve mutluluk veren şarkılarıyla tüm dünyada beğeni toplayan Mika’nın yanı sıra, Danimarkalı rock ikilisi The Raveonettes, New York’tan zengin bir müzikal alt yapı ile disco-rock’ı harmanlayan The Phenomenal Handclap Band ve Norveçli yetenek DJ Prins Thomas sahne alacak. Türkiye’den İstanbul indie sahnesinin en önde gelen gruplarından Sakin ve Miller Music Factory 2009’un genç yıldızlarından Fuji Kureta, N.A.K.I.T, Dj Junior ve Dj No Frost da performans sergileyecek.

Kapılarını 14:00’den itibaren müzik severlere açacak olan Miller Freshtival; müziğe paralel olarak sanatın çeşitli dallarına taze dokunuşları ile de geçen sene olduğu gibi kendine özgü bir yapıya sahip olacak.

Müzik dünyasının sıkı takipçileri için taze müzikleri ve müziğe taze dokunuşlar yapan yorumcuların sahne alacağı, Miller tarafından Pozitif ve İKSV’nin işbirliğiyle düzenlenen “Miller Freshtival” ın biletleri biletix üzerinden satışa çıktı.

Miller Freshtival, tazeliği ile bu yaza da damgasını vurmaya hazırlanıyor.

Miller Freshtival’de Müzik:

Mika: 1983 senesinde Beyrut’ta doğan İngiliz müzisyen Michael Holbrook Penniman yani sahne ismiyle Mika, Amerikalı bir babanın ve Lübnanlı bir annenin beş çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. 2007 yılındaki “Life In Cartoon Motion” adlı ilk albümü öncesi reklam müzikleri hazırlayan Mika, ilk kez 2006 Eylül ayında BBC Radio 1’da müzikseverlerle buluştu. Müzisyen, “Grace Kelly” single’ı ile tüm dünyada yaptığı çıkışın ardından 3 milyon satış rakamına ulaştı ve İngiltere listelerinde yedi hafta boyunca 1 numarada kaldı. “Relax, Take It Easy” sadece internet üzerinden yayınlandı. “Life In Cartoon Motion” albümünün prodüktörlüğünde Greg Wells ile çalışan Mika, bu albümle İngiltere listelerinde 1 numara olmayı başardı. Mika 2009 yılının eylül ayı sonunda 2. albümü “The Boy Who Knew Too Much” ‘ı yayınladı. Bu albümüdeki “Rain” ve “Blame It On The Girls” parçaları ile de ve “Relax” isimli parçası ile beğenileri toplayan Mika, farklı ses rengi ve piyano çalma yeteneğiyle de kaliteli müzikseverlerin sevgisini kazanmış durumda.

The Raveonettes: Danimarkalı indie-rock ikilisi The Raveonettes, gitar ve vokalde Sune Rose Wagner ile bas gitar ve vokalde Sharin Foo’dan oluşuyor. The Raveonettes’in müziği, rock’n’roll’un ilk yıldız gruplarından The Everly Brothers kadar, 70’lerin efsane grubu The Velvet Underground ve 80’lerin Jesus and Mary Chain gibi post-punk gruplarından da etkiler taşıyor. İkili, rock’ın’roll’un sadeliğini, sürükleyici ritimler ve karanlık şarkı sözleri ile aynı şarkıda etkileyici bir şekilde birleştirebiliyor. Özellikle son iki albümleri “Lust Lust Lust” ve “In And Out Of Control” ile 2000’lerin en sevilen indie-rock grupları arasına girmeyi başaran topluluk, vokalistleri Sharin’in karizmatik görüntüsü ile de genç dinleyiciler arasında büyük bir üne sahip.

The Phenomenal Handclap Band: Daniel Collás ve Sean Marquand’in arkadaşlıkları 2 New York’lu club DJ’i olarak gece geç saatlere kadar dışarıda takılmaları ile başladı. İkisi de amatör olarak (hala da zaman zaman ) deneysel funk, soul, Brezilian ritimler, karanlık elektronik ve psyc rock ile ilgilendiler. Bir şekilde ikisi de başkalarının müziğini çalma konseptinden rahatsız oldular. New York rock and roll’u, underground funk’ı ve DJ sahnelerinden esinlenerek; Justice ve Daft Punk’ın Dj olarak değil ama sampler ve bilgisayar kullanımından uzak, gerçek enstrümanlar kullanan ve gerçek müzisyenlerden oluşan koca bir canlı grup olma konusundaki öncülüklerinden etkilenerek yeni bir elektronik, disko rock sound yaratma fikri etrafında biraraya geldiler.

PHB grubu Aşağı Manhattan ve Brooklyn’den birbirine sıkı sıkı bağlı müzisyen ve sanatçılardan oluşuyor. İlk PHB albümü 2009 yazında piyasa sürüldü ve ilk single’ları “15 to 20” radyoda ve dans pistlerinde fırtınalar estirdi. Grubun müziği, anthemic, dans müziği, progresiv rock, disko, elektro ve psychedelia dan oluşan zengin müzikal altyapının birleşiminden oluşuyor.

Prins Thomas : Thomas Moen Hermansen, Hans-Peter Lindstrøm ile ortaklaşa yaptığı Lindstrøm & Prins Thomas çalışmasından hatırlayacağımız Norveçli bir kayıt prodüktörü. Müzikleri "space disco" olarak adlandırılan ikili krautrock, psychedelia ve progden etkilenmiştir.

Sakin: Farklı şehirlerde doğup bir gün sakin isimli bu grupta buluşmak için dünyaya gelmiş hissi veren dört üyeden oluşan bu sıradışı grubun şarkılarında gitarların sürüklediği iğneleyici melodiler, kırılgan vokaller ve vurucu sözler ile sağlam bir ritmik altyapıya oturuyor.

Miller Music Factory Yıldızları: Miller Freshtival’da gündüz gerçekleştirilecek konserlerde Miller Music Factory’nin 2009 Elektronika kategorisi 1.si Fuji Kureta ve Alternatif Rock 1.si N.A.K.I.T sahne alacak. Miller Music Factory Dj kategorisi 1.si Junior ve No Frost’da dj setleri ile performans gösterecekler.

0 comments:

Yorum Gönder