7 Nisan 2010 Çarşamba

Efes Pilsen One Love Festival Bu Sene Yine Şahane

Rock N Coke'un iptalinden sonra gözlerimiz Efes pilsen One Love Festival'ın line-up'ına çevrilmişti. Mika'lı ve The Raveonettes'li Freshtival'in güçlü programıyla iyice heveslenmiştik geçtiğimiz hafta. Sıra gelmişti EPOL'e. Ve EPOL bugün programının bir kısmını açıkladı ve bir an önce yazın gelmesini heyecanla bekler durumdayız şu gün itibariyle.

Bu yıl 9. su düzenlenecek olan festival; son iki senede olduğu gibi yine Santral İstanbul'da ve 19-20 Haziran tarihlerinde.

Line-Up'ta kimler mi var? Buyrunuz.

Groove Armada

Son albümleri Black Light'ı bu yılın başına yayınlayan grup, bildiğiniz gibi bundan 3 sene önce efsanevi festival Radar Live'ın ikinci gününde ana sahnede yer almıştı. Groove Armada'nın tarihinde verdiği ilk festival konseri olan bu performans; birbirinden harikulade şarkılarla o günü hala unutulmaz günler arasında hatırlamamızı sağlamıştı. Ve şimdi bir kez daha İstanbul'dalar. Kaçırılmayacak bir konser bizleri bekliyor.

Reset! Magazine'in 54. sayısında yer alan Groove Armada - Black Light albüm kritiği için:
http://www.resetmagazine.net/resetsayi54/muzik/Groove-Armada-Black-Light.html

İki sene öncesinde bir kış gecesi Indigo'da Dj Set'iyle dans ettiren Groove Armada'nın yarısı Andy Cato ile yaptığımız röportaj için:
http://www.resetmagazine.net/resetsayi2/insan/insan1.html

The Whitest Boy Alive

Artık Erlend Oye'yi İstanbul il sınırları içinde yaşayıp, az çok müzikle ilgilenip de bilmeyen insan kalmamıştır sanıyorum. Üç sene önce Kings Of Convenience ile birlikte Ses tiyatrosunda unutulmaz bir konser veren; hemen ardından kurduğu grup The Whitest Boy Alive ile Phonem By Miller'da sahne alan Erlend Oye ve grubu bir kez daha bizlerle olacak. Son albümleri Rules; geçen sene bu zamanlar çıkmıştı ve oldukça ses getirmişti.

Reset! Magazine'in 27. sayısında yer alan The Whitest Boy Alive- Rules albüm kritiği için:
http://www.resetmagazine.net/resetsayi27/muzik/thewhitestboyalive-rules.html

The Ting Tings

EPOL'den önce isimleri sık sık Freshtival'in line-up'ında geçen ve Frestival'in line-up'ı açıklandığında isimlerini göremediğimizde bizlere; 'tüh olmadı heralde' dedirten İngiliz ikili The Ting Tings sonunda İstanbul'a geliyor. Abartmış gibi olmayalım ama 2008'in tartışmasız en iyi çıkışlarından birini yapan grup; o yıl çıkarttıkları We Strated Nothing ile bir anda dans pistlerini hareketlendiren isim olmuştu. Ülkemizde de epey hayranı olan grubu izlemek için gün sayıyoruz.

Reset! Magazine'in 11. sayısında yer alan The Ting Tings - We Started Nothing albüm kritiği için:
http://www.resetmagazine.net/resetsayi11/muzik/album7.html

Wild Beasts

Her ne kadar isimleri yeni duyulmaya başlasa da oldukça kaliteli müzik yapan grup; geçen senenin en iyi albümlerinden biri olan Two Dancers'ın sahibi idi. Ayrıca bu albüm Reset! Müzik Yazarları tarafından geçen senenin en iyi 50 albümü listesine girmeyi başarmıştı. Heyecan katsayımız giderek artıyor.

De La Soul

Eğlenceli müzik tarzlarıyla isminden söz ettiren De La Soul; 80'lerin sonunda kurulan ve geçtiğimiz sene Are You In albümüyle onun üzerinde albüm çıkarmayı başarmış bir grup. Akşamüstü saatlerinde festivale ayrı bir renk katacağı kesin.


Peki Efes Pilsen One Love Festival'in programı bu kadar mı? Elbette değil. Festival'de bildiğiniz gibi geçtiğimiz senelerde Otto Santral ve Tamirane'de de performanslar sergileniyordu. Bu sene de tahminimiz öyle olacak. Ağırlıklı olarak Dj Set şeklinde olacağını düşünüyoruz buradaki performansların. Ve elbette bunun yanında bir çok Türk grup da festivalde sahne alacak.

İşin güzel tarafı EPOL'ün sadece bir müzik festivali olmayışı şüphesiz. Santral İstanbul'un şahane ortamında bir yandan arkadaşlarımızla çeşitli aktivitelerle eğleneceğiz, diğer yandan müziğimizi dinleyeceğiz.

0 comments:

Yorum Gönder