22 Nisan 2010 Perşembe

Faithless’ın Muhteşem Geri Dönüşü: 17 Temmuz İstanbul Konseri

Dünyanın bir numaralı dans müzik grubu Faithless, uzun bir aradan sonra yeni albümünün tanıtım turnesi kapsamında, Pozitif organizasyonuyla tekrar İstanbul’a geliyor! 17 Temmuz gecesi Maçka Küçükçiftlik Park’da gerçekleşecek yazın en heyecan verici konserinin biletleri bugünden itibaren Biletix üzerinden satışa çıkıyor.

Faithless Hakkında: Karizmatik solist Maxi Jazz, Sister Bliss ve Rollo’dan oluşan, İngiltere’nin en önemli dans müzik gruplarından Faithless, onlara dünya çapında ün kazandıran “Insomnia”, “God Is A DJ” ve “We Come 1” gibi elektronik müzikte çığır açan büyük hitlerle müzik dünyasına damgasını vurmuştu. Bu sonu gelmez büyük başarıların ardından Faithless, uzun bir aradan sonra yeni çıkacak albümleri “The Dance” den en yeni hitleri ve başarılı eski klasiklerini müzikseverlerle uzun bir aradan sonra paylaşmaya hazırlanıyor. Eski formlarından hiçbir şey kaybetmeyen efsanevi grup, bu son çalışmasıyla da yine milyonlarda seyreden bir albüm satışına ulaşmaya niyetli gözüküyor.

1995’de “Salva Mea” parçasıyla ilk çıkışını yapan grup, solist Maxi Jazz’in özellikle rap stilinde söylediği etkileyici vokalleriyle elektronik müziğin en önemli dönemine Faithless ismini kazımıştı. Şarkı sözlerinde sosyo-kültürel olaylara ve ruhani deneyimlere bolca yer veren Maxi Jazz, kendi karanlık ruhunu kattığı parçalarında dinleyenlere çok farklı deneyimler yaşatarak, birçok güçlü performansa imza attı. 1996 -2004 yılları arasında hepsi büyük liste başarısına sahip 5 albüm çıkaran Faithless, kendi stüdyo çalışmalarının yanı sıra Paul Oakenfold ve Robbie Williams gibi ünlü sanatçılarla da işbirlikleri yapmaya devam etti.

Faithless 15. Yılında İstanbul’da!

Faithless 4 senelik uzun bir aradan sonra bomba gibi bir albümle dans pistini geri almak için muhteşem bir dönüş yapıyor. 15 yıllık müzikal geçmişe sahip grubun yeni albümü hem house müzik ritimlerini hem de olmazsa olmaz Maxi Jazz’in imzası olan rap vokallerini içeriyor. 17 Mayıs’ta yayınlanması planlanan Faithless albümü The Dance, ismiyle de bize ipuçlarını veriyor.

Müzik otoriteleri tarafından bir klüp senfonisi olarak nitelendirilen yeni single “Not Going Home” ise alışılmışın dışında uzun, 7 dakikalık bir parça. 3 Mayıs‘ta piyasaya sürülecek yeni single, albümün içinde yer alan yoğun duyguları ve dans müziğinin Faithless tarafından icat edilen matematiğini göstererek, Faithless’ın taklit edilemez o büyük yetisini bir kez daha kanıtlıyor.

Yazın merakla beklenen Faithless konserinin biletleri bugünden itibaren Biletix üzerinden satışa çıkıyor.

0 comments:

Yorum Gönder